Forums  |  Register  |  Active Topics  |  Members  |  Search
login | 464 online
Name  Pass 
Back

Official Forum >> Nederlands forum >> algemeen >> het algemene ouderschaps/zwangerschaptopic! Page of 12
het algemene ouderschaps/zwangerschaptopic!
Author Topic
GWENDOLYN


Disney freak

Join Date: 3/4/2021
Posts: 1461
Location: To infinity and Beyond!

Posted: January 23, 2021 19:18:13

Hoi hoi, laat ik hier ook maar weer eens posten :D

Wat is er een hoop gebeurd de afgelopen tijd zeg :) Xdekkie en LSD nu ouders super!

Ik lees dat je een hoop vragen hebt over borstvoeding en dergelijke. Ik ben dus contact persoon bij de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en geef dus informatie over borstvoeding aan ouders en andere geinteresseerden. Ook draai ik telefonische hulpdiensten voor de VBN.

Wat mij opvalt ana je verhaal is dat je het kind enigsinds regide rust en regelmaat wil aan leren. Maar als je meissie wakker wordt en huilt, gewoon aanleggen hoor. Dat is beter voor je voeding, beter voor jou en voor je meissie (minder stress hormonen) en beter voor de hechting. Baby's van die leeftijd kan je nog niet verwennen, en elke druppel borstvoeding is weer mooi mee genomen. Let wel op dat als ze te vaak komt (vaker dan om de 2 uur) dat je dan tussendoor de meest lege borst geeft. Over het algemeen komt er vanzelf een regelmaat in, en dat wordt het beste aan gegeven door je baby. De ene keer heeft ze toch minder voeding nodig dan de andere keer, het zelfde geld voor slapen. Heeft ze wat meer gespeelt of aandachtig gekeken naar dingen, zal ze moeier en hongeriger zijn dan dat ze de hele tijd bij mama in de armen heeft gelegen.

Dat om de paar uur voeden geldt ook niet bij borstvoedings baby's, maar is bedoeld voor kunstvoedings baby's. Want in kunstvoeding zit precies een afgepaste hoeveelheid vitaminen, suikers, zouten etc voor wat een baby nodig heeft in een bepaalde tijd. Als je meer geeft, zal dat slecht zijn voor oa de niertjes.
Met borstvoeding is dat niet zo. Doordat borstvoeding puur natuur is, wordt er alleen uit gehaald wat het kind op dat moment nodig heeft. En alles wat te veel is wordt weer uit gescheiden in de worm van urine, ontlasting of misschien zelfs door wat mondjes terug te geven (spugen dus).

Ff tussen door: prachtige foto's van jullie dochter zeg! Heel mooi ook om dat bevallings hoofdje te zien. Heel herkenbaar is dat.


@ Eden: een redessie helm is wel degelijk belangrijk om dat dus echt te dragen wanneer de arts dat wil hoor. Want een scheef hoofdje brengt niet alleen maar cosmetische problemen met zich mee maar ook medische: scheef gebit, slechte ogen, slecht gehoor, hersenen die verdrukt raken (minder ruimte om te groeien), slechte motoriek etc.Ik vind het trouwens wel vreemd dat ze dat helmpje nu pas voor schrijven. 6 maanden is al behoorlijk oud. Helemaal voor een kunstvoedings baby, want  bij een kunstvoedings baby gaan de fontanellen sneller dicht. Wel balen dat je CB niet naar je geluisterd heeft. Ik hoop dat het redessie helmpje goed zal helpen.

@ Danielle, wat een prachtige foto's van je nichtje.Ik ben blij dat het nu beter met haar gaat en dat ze weer goed groeit.

Ff updateje over ons:
Burton is in december 5 geworden en gaat nu al een jaar naar de kleuter klas. Hij kan sinds de zomer vakantie lezen en kan nu ook al heel goed schrijven. Hij leest al AVI4 boekjes (is voor kinderen die 8 maanden lees onderwijs hebben gehad).

Merlijn is nu 1,5 jaar en doet het lekker rustig aan. Hij heeft wel wat woordjes maar nog niet verstaanbaar voor de buiten wereld.  Ook weigert hij te lopen, maar hij is echt super snel met kruipen en houdt mij makkelijk bij. !lol
Verder drinkt hij af en toe nog steeds aan de borst. Eet met de pot mee en kan hij ook prima met bestek eten.

Wij zelf hebben een huisje gekocht in Rijswijk en wonen dus vanaf september daar. Er moet alleen nog een hoop gebeuren aan het huis, we willen een nieuwe badkamer, keuken etc. Dus het is een beetje een chaos. In ons huis en daarom ook in mijn hoofd. Wat dus resulteert in niet echt meer actief mee doen met fora of het gewoon simpel weg vergeten enzo. Maar goed, dat komt ook allemaal wel weer goed.

We hebben verder geen kinderwens en ik wil mij daarvoor laten opereren zodra Merlijn van de borst is.

Zo dat was de update van ons !lolhttp://www.braamvanamstel.nl You got to let love rule!
eden


everything else


Join Date: 4/23/2003
Posts: 1455
Location: Sittard

Posted: January 23, 2021 19:32:24

@ gwendolyn leuk om je weer eens te zien hier! het is me nooit verteld geworden dat het slecht voor de ogen enzo kon zijn? ze hameren steeds op een (cosmetisch probleem) ik wou al een helmpje met 4 maanden maar werd steeds afgewezen! nu is ze 7,5 maand al en als het helmpje er is 8 maanden!  het az\m wou ons eerst niet helpen omdat ze te oud is..maar ze wagen nog een kans omdat het cb het schuld was om ons niet door te verwijzen! hoop echt dat het goed komt!Faye is Geboren op 9 juni 2007 :)

http://exordium.hyves.nl/ezBoard Code:

Daniëlle


Intermediate


Join Date: 5/7/2020
Posts: 380
Location: Dordrecht, Netherlands

Posted: January 23, 2021 23:06:03

Quoted From GWENDOLYN:
@ Danielle, wat een prachtige foto's van je nichtje.Ik ben blij dat het nu beter met haar gaat en dat ze weer goed groeit.
 
Het gaat nu zelfs zo goed dat ze morgen naar huis mag!~*~>http://www.daniellesfotos.nl.nu<~*~
~*~>http://www.delain-fansite.nl.nu<~*~
Little SheDevil


I RULE XDECKX


Join Date: 2/25/2002
Posts: 3060
Location: Zwolle

Posted: January 30, 2021 13:35:26

@ Gwen:
Dankje voor je info!

Op dit moment gaat het al weer een paar dagen/nachten erg goed met slapen en is Murron wat minder onrustig.
Zaterdag was een beetje een dieptepunt wat huilen betreft en is ze 's nachts onrustig geweest en heeft ze 's ochtends zo'n 5-6 uur gehuild bijna.

Het is soms erg lastig om alle adviezen te verwerken en soms zijn ze ook zo tegenstrijdig. Dat maakt het af en toe best lastig. Iedereen schijnt het nog beter te weten dan de ander en vooral willen ze dat je alles maar uitprobeert , want zij denken dat dat het beste is voor jouw kind. De hele schoonfamilie is alleen maar druk om te bedenken wat het beste is voor ons kind...
Op dit moment heb ik daar de grootste moeite mee.  Heb dit ook wel uitgesproken (op een vriendelijke manier), maar het is nog maar afwachten of het echt is geland.

Het consultatiebureau raadt rust en regelmaat aan, familieleden zeggen dat we moeten we gaan inbakeren want Murron is zo druk met haar armpjes en beentjes en in de zelfde adem geven ze het advies dat we misschien dan maar naar een manueel therapeut, kinderfysiotherapie of osteopaat...je wordt er toch echt horendol van!!!
..ben nu echt in een fase: ik wil niets meer horen en ik zoek het zelf allemaal wel uit!! En bovenal, wil IK samen met Dennis bepalen wat we met ons kind doen en niet een ander.
Murron is helemaal geen huilbaby, heeft af en toe gewoon last van krampjes en is inderdaad heel erg alert, ze bestudeert iedereen met grote ogen en wil graag rondkijken als ze wakker is. Mijn ouders en ik hadden het idee dat ze gister al lachjes naar ons deed. En ze is wel wat druk af en toe met haar ledematen (voornamelijk als ze huilt, maar trappelt zichzelf ook wel eens omhoog in haar bedje als ze daar ligt), maar kan aan de andere kant ook heerlijk rustig aan de borst of bij je liggen en heerlijk in slaap vallen.

De borstvoeding gaat prima naar mijn idee. Ze groeit er zichtbaar goed van.
Ik laat inderdaad, zoals jij hierboven ook al beschreef, Murron voor het grootste gedeelte bepalen wanneer ik voed. Ik hou wel het maximum van 4 uur aan op advies van het consultatiebureau. Dus als ze 4 uur heeft geslapen, maak ik haar toch wakker voor een voeding. Over het algemeen komt ze eerder dan dat, dus bepaalt Murron voor het grootste gedeelte wanneer ze wat wil.
Als ze na een voeding nog een toetje wil of gewoon even sabbelen, doe ik dat inderdaad bij de borst die ik het laatste gevoed heb.

Vandaag heb ik nog een bezoekje van de wijkverpleegster en zal ik ook nog wel met haar overleggen wat nou ECHT handig is om te doen. Of dat er eigenlijk niets bijzonders is met Murron, maar dat ze gewoon haar weg moet vinden (wat ik denk) aangezien ze pas zo klein is..morgen is ze pas 4 weken oud en iedereen verwacht dat ze dan nooit huilt en alleen maar slaapt. Tuurlijk zie je je kind niet graag huilen en is het dan lastig om na een aantal uur nog echt heel kalm te zijn..maar dat schijnt er ook bij te horen.

Mocht je nog nuttige info hebben, of ik heb vragen, dan neem ik wel contact met je op....best handig!

Heb nog ff op jullie site gekeken, maar jullie jongens worden ook al al groot zeg...allemensen!!!
Het zijn mooie kereltjes...fijn dat het allemaal goed gaat!!@ Danielle
Hoe gaat het thuis met je nichtje???

groetjes
AliciaI'm an instant star. Just add water and stir.
Daniëlle


Intermediate


Join Date: 5/7/2020
Posts: 380
Location: Dordrecht, Netherlands

Posted: January 30, 2021 15:14:34

Ik heb geen idee hoe het met haar gaat...Mijn moeder had vorige week gebeld of we even langs mochten komen om te kijken hoe het gaat, maar dat kon niet omdat mijn tante het te druk had ofzo...~*~>http://www.daniellesfotos.nl.nu<~*~
~*~>http://www.delain-fansite.nl.nu<~*~
Little SheDevil


I RULE XDECKX


Join Date: 2/25/2002
Posts: 3060
Location: Zwolle

Posted: January 30, 2021 16:15:32

Quoted From Daniëlle: Ik heb geen idee hoe het met haar gaat...Mijn moeder had vorige week gebeld of we even langs mochten komen om te kijken hoe het gaat, maar dat kon niet omdat mijn tante het te druk had ofzo...

Ow..dat is jammer.
Was ff benieuwd...maar dan hoor ik het wel een keertje.I'm an instant star. Just add water and stir.
Little SheDevil


I RULE XDECKX


Join Date: 2/25/2002
Posts: 3060
Location: Zwolle

Posted: January 31, 2021 21:29:41

..wat nieuwe fotootjes van Murron:

In de draagdoek


Rondkijken op mama's armIn de wipstoel 


Na het eten...heerlijk slapenI'm an instant star. Just add water and stir.
Verootjuh

Join Date: 5/18/2006
Posts: 29
Location: Delft

Posted: February 1, 2021 17:38:30

Super mooie foto's Alicia!! Echt een beauty

En aan je verhaal te lezen doe je het hartstikke goed! 
Wat je zelf al zegt... Iedereen lekker laten kletsen en vertrouwen op je eigen gevoel. Dat is meestal het allerbeste adviesDe plattegrond van wie ik ben is voor niemand echt te volgen.
Dinnetje van Alex en mama van Nadia (05-11-2020) en W. of I. (22-04-2021)
Little SheDevil


I RULE XDECKX


Join Date: 2/25/2002
Posts: 3060
Location: Zwolle

Posted: February 2, 2021 18:05:39

Quoted From Verootjuh: Super mooie foto's Alicia!! Echt een beauty

En aan je verhaal te lezen doe je het hartstikke goed! 
Wat je zelf al zegt... Iedereen lekker laten kletsen en vertrouwen op je eigen gevoel. Dat is meestal het allerbeste advies


Dankjewel voor je berichtje, dat geeft een jonge moeder weer moed haha
Zie aan je onderschrift dat jij ook een dochtertje hebt en er een broertje of zusje onderweg is!! Gefeliciteerd!!
Gaat alles goed met je zwangerschap?

Het gaat het de afgelopen week erg goed met Murron. Ze slaapt de nachten weer als vanouds. Zo'n 5 uur tussen de laatste avond voeding en de nachtvoeding. Daarna zit er zo'n 3-4 uur tussen de volgende voeding, dus best netjes geloof ik.
Afgelopen donderdag zijn we voor het eerst naar het consultatieburo geweest en dat was ook allemaal okay. Ze weegt nu 3525gram en is 52cm lang.
We zijn deze week ook begonnen met de rust en regelmaat methode die ons werd aangeraden door de wijkverpleegster.
Moet zeggen dat het ontroostbaar huilen een stuk minder is. Echter merk ik dat ze voorheen overdag wat beter sliep. Nu wordt ze vaker wakker en jengelt wat meer. Niet echt onophoudelijk huilen maar steeds eventjes en dan weer een half uur niet..en dan weer eventjes.  Heeft iemand daar ervaringen mee??
We laten haar dan wel liggen, of het moet echt heeel erg worden, dan halen we haar er pas uit. Vaak geef ik haar dan nog wat drinken en gaat het daarna vaak prima.
Aan de borst drinkt ze de ene keer erg goed, maar ze ook vaak ook erg snel weer moe. Met als gevolg dat ik haar tijdens het voeden wat meer stimuleer zodat ze niet na een 1 uur weer wil drinken.
Vanmiddag heb ik haar eerst aan de ene borst latent drinken en toen ze een paar keer had losgelaten aangelegd aan de andere borst en daarna was ze echt super tevreden en  konden er zelfs een paar 'lachjes' af!
Misschien dat ik dat dan maar wat vaker moet proberen.I'm an instant star. Just add water and stir.
Daniëlle


Intermediate


Join Date: 5/7/2020
Posts: 380
Location: Dordrecht, Netherlands

Posted: February 2, 2021 21:56:17

Vanavond weer eens bij Lisanne wezen kijken, ze groeit echt goed!! Afgelopen week heeft ze tot 3x toe de sonde er zelf uitgetrokken, en bij de derde keer mocht de sonde eruit blijven omdat ze goed dronk. Afgelopen donderdag is ze voor het laatst gewogen en toen woog ze precies 6 pond.
Het gaat allemaal goed nu!~*~>http://www.daniellesfotos.nl.nu<~*~
~*~>http://www.delain-fansite.nl.nu<~*~
Little SheDevil


I RULE XDECKX


Join Date: 2/25/2002
Posts: 3060
Location: Zwolle

Posted: February 2, 2021 21:59:44

@ Danielle: Hartstikke mooi joh!! Ben blij dat je kleine nichtje het zo goed doet...I'm an instant star. Just add water and stir.
Verootjuh

Join Date: 5/18/2006
Posts: 29
Location: Delft

Posted: February 4, 2021 23:25:09

Quoted From Little SheDevil:

Dankjewel voor je berichtje, dat geeft een jonge moeder weer moed haha
Zie aan je onderschrift dat jij ook een dochtertje hebt en er een broertje of zusje onderweg is!! Gefeliciteerd!!
Gaat alles goed met je zwangerschap?
 

Dank je wel :)
Het gaat hier eigenlijk heel goed... Weinig zwangerschapskwaaltjes :)

Quoted From Little SheDevil:

Het gaat het de afgelopen week erg goed met Murron. Ze slaapt de nachten weer als vanouds. Zo'n 5 uur tussen de laatste avond voeding en de nachtvoeding. Daarna zit er zo'n 3-4 uur tussen de volgende voeding, dus best netjes geloof ik.
Afgelopen donderdag zijn we voor het eerst naar het consultatieburo geweest en dat was ook allemaal okay. Ze weegt nu 3525gram en is 52cm lang.
We zijn deze week ook begonnen met de rust en regelmaat methode die ons werd aangeraden door de wijkverpleegster.
Moet zeggen dat het ontroostbaar huilen een stuk minder is. Echter merk ik dat ze voorheen overdag wat beter sliep. Nu wordt ze vaker wakker en jengelt wat meer. Niet echt onophoudelijk huilen maar steeds eventjes en dan weer een half uur niet..en dan weer eventjes.  Heeft iemand daar ervaringen mee??
We laten haar dan wel liggen, of het moet echt heeel erg worden, dan halen we haar er pas uit. Vaak geef ik haar dan nog wat drinken en gaat het daarna vaak prima.
Aan de borst drinkt ze de ene keer erg goed, maar ze ook vaak ook erg snel weer moe. Met als gevolg dat ik haar tijdens het voeden wat meer stimuleer zodat ze niet na een 1 uur weer wil drinken.
Vanmiddag heb ik haar eerst aan de ene borst latent drinken en toen ze een paar keer had losgelaten aangelegd aan de andere borst en daarna was ze echt super tevreden en  konden er zelfs een paar 'lachjes' af!
Misschien dat ik dat dan maar wat vaker moet proberen.
 

De tijd tussen de voeding 's nachts klinkt echt super goed!
Mijn dochter deed 's nachts meestal zo'n 4 uur tussen de voeding.
En als je er een keer van baalt bedenk dan dat de hersenen van baby's 's nachts groeien, en daar hebben ze natuurlijk wel energie voor nodig

Met het jengelen overdag heb ik niet zoveel ervaring. (Ik moet ff graven in mijn geheugen hihi) Ik droeg mijn dochter in het begin heel veel in de draagdoek overdag en ze lag eigenlijk relatief weinig in haar eigen bedje....

En qua drinken, daar heb ik wel ervaring mee :) Mijn dochter had in het begin de neiging heel snel tijdens een voeding in slaap te vallen en ik kreeg toen van de kraamverzorgster de tip om haar proberen "wakker" te houden door in haar nekje te kriebelen of onder haar voetje.
Echt super om te lezen dat ze na 2 borsten drinken wel tevreden was. Meestal als ze iets ouder worden hebben ze aan één borst toch niet meer genoeg. (of je moet jezelf tot een soort overproductie voeden aan één kant  hihi) 
En lachen van baby's is echt zooooooo cuteDe plattegrond van wie ik ben is voor niemand echt te volgen.
Dinnetje van Alex en mama van Nadia (05-11-2020) en W. of I. (22-04-2021)
� First    � Previous Page of 12    Back to top